25.1.2014

Lomat lusittu ja takaisin arkeen

Blogini oli pari viikkoa talvilomalla. Firma ei ollut täysin tyytyväinen sisältöön, mutta nyt asia on käsitelty ja voin jatkaa kirjoittamista tarkennetuilla ohjeilla.

Muistan varusmiespalveluksestani parhaiten juuri ensimmäiset lomat, ja sen ilon kun pääsi kotiin viettämään normaalia elämää. Olihan Suomen intissä oltu jo huikeat 12 päivää. Täällä moni on saman ajan viikkoina ennen ekoja lomia. Itse tunnettuna vellihousuna halusin kokea suomalaisen ihanan kylmän ja masentavan tammikuun alun jo 8 viikon kuluttua. Matka alkoi 3 tunnin pasireissulla, jossa sai joten kuten nukuttua kun lattialla makasi. Siitä sitten Beirutin kentällä muutamat 9 taalan Heinekenit. Ei tarvitse olla kauppatieteiden maisteri, kuten en olekaan, että ymmärtää katteiden olevan kohdillaan, sillä etelässä saman pullon saa kahdella taalalla. Kaupasta nappaan jonkun teen näköisen purkin äidille tuliaisiksi ja suuntaan koneeseen. Täysi penkkirivi vapaana, joten ei muuta kuin levyksi ja unta palloon sekä kohti Suomen persereikää (Tampere).

Kotona pienet päiväunet ja siitä se sitten alkoi. Siis ulkona syöminen ja operaatioissa kielletyn alkoholin suurkuluttaminen. Turussa sen takaa parhaiten Suomen paras oman rahan ruokaravintola Mami ja jatkot kahdessa TOP2-pubissa nimeltään Kuka ja Bar4. Seuraavana päivänä darra pois Ruissalon avannossa (toimii!) ja nokka kohti Suomen uutta pääkaupunkia. Turku-Espoo väli muuten voi maksaa kahdelta opiskelijalta 48 euroa junamyyjän palvelumaksuineen, sillä netin kautta ei voi ostaa lippua haluamaasi junaan, jos olet liian ajallaan asemalla (alle 3 minuuttia). "Lapsukaiset, tulkaa ajoissa juna-asemalla ja ostakaa lippu reilusti etukäteen. Ei, et voi ostaa netin kautta lippua junassa, koska et voi ostaa" Ystävällisin terveisin, VR:n kehitysvammaiset  suojatyöpaikkalaiset. Ei muuta kuin 50 euron seteli mamman käteen ja "pistä loput VR:n kehareiden auttamaiseen", sanoin tyylikkäästi. Valitettavasti en sanonut tuota, mutta ensi kerralla sitten kaksin kerroin!

Lauantaina tuhlaajapojan paluun kunniaksi sopiva majapaikka löytyi Kämpistä. Kyllä luksus syntyy hyvistä puitteista sekä ehdottomasti rauhallisesti tunnelmasta. Eli meidän porukka laski kyllä hotellin tasoa aika paljon! :D

Sunnuntaina Kämpin Span kolmen saunan kautta Turun yöhön jatkamaan vakuuttavaa ja ei niin tipatonta tammikuuta. Tulihan se elämäni eka Trivial Pursuit -voitto yön pimeinä tunteina, kun tiesin Matti Esko-Hytösen rinnanympäryksen voittokysymyksessä. Tai siis en tiennyt sitä, vaan hahmottelin herran paljaan ylävartalon ja tein tarpeeksi laadukkaan arvioinnin, jotta voitto tuli! Onneksi tiistai tuli nopeasti ja pääsin takaisin sotilaalliseen järjestykseen. Ensi lomilla sitten vähän rauhallisemmin. Tai kattoo nyt mitä keksitään hiihtolomaviikolla Tahkolla...

Lomalähtöpäivän kunniaksi laitoin aamulla lomahelleasun päälle ja mut palkittiin heti sahaushommilla.

Kuuden tonnin Tax-free -kamat kohti Suomea + pottu viinaa.


YK-sotilas kotiviskillä.
YK-sotilas hotelliviskillä.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Miten tuo Tax Free kamojen osto/tuonti menee? ostitko suomesta ja tullissa verot pois ja seuraaavilla lomilla takaisin suomeen? eikös alueellakin ole myynnissä jotain vempeleitä, miten tuo laatu niissä?

Ville Nurminen kirjoitti...

Melko lailla juuri näin. Ostaessasi tuotetta Suomesta sinulla pitää olla passi ja työsopimus mukana, josta otetaan tiedot kuittiin. Tampereen lentokentän tulli leimaa kuitit, jotka lähetät myyjälle alv-palautusta varten.

Alueella on myynnissä todella halpaa viinaa (1/3 Alkon hinnoista). Sen lisäksi jotain vaihtelevaa krääsää, lähinnä varusteita toimialueelle, kuten kenkiä, Leathermaneja ja elektroniikkaa.

Anonyymi kirjoitti...

Onko elektroniikan ja muun sälän Tax Free ostossa jotain pykäliä ajasta mikä pitää oleskella ulkomailla vai riittääkö vain pelkästään tuo firman työsopimus missä näkyy palvelusaika?

Ja nuita alueelta ostettavia tavaroita (viinaa) voi tuoda ihan vapaasti suomeen?

Kiitoksia vastauksista!

Ville Nurminen kirjoitti...

En muista kuinka kauan pitää oleskella eu:n ulkopuolella, jotta alv:n saa vähennettyä virallisesti. Virallisesti-sanaa käytän siksi, että kukaan ei ole kysynyt minulta työsopimusta ostoksiani tehtäessä. Mutta Gigantti ja/tai Verkkokauppa.com sitä kysyy. Mutta jo puolen vuoden mies saa edun.

Viinassa ja röökissä on omat rajoitukset, taitavat olla kartsa ja litra kirkasta, kuten lomalennoillakin. Mutta taas käytännössä kaikki tuo niin paljon kuin säkkeihin mahtuu, enkä ole kuullut kenenkään jäävän tullissa kiinni. Halvin rööki maksaa 2 euroa kartsa ja litran Finlandia-pullo 6 euroa. Nuuska on 35 euro torni.

Anonyymi kirjoitti...

Saitko hyödynnettyä opiskelija-alennuksen ostaessasi Applen tuotteet? Voinko udella mistä puljusta hankit ne? Rotaatiolentoni on näillä näppäimillä!

Ville Nurminen kirjoitti...

Sain opiskelija-alennuksen Varimportista. Alennus oli sama kuin Applen omassa kaupassa, tai sitten vähän vähemmän, riippuen tuotteesta. He ottivat 10 euron kustannuksen tästä paperisodasta. Turun toinen Apple-kauppa kävelykadulla ei suostunut jostain syystä verojen palautukseen. Turun Varimport ei myöskään antanut noin 6 tonnin ostoksista penniäkään paljousalennusta, mutta sieltä oli pakko ostaa kun ei saannut muualta veroetua.