5.6.2014

Olipa kerran viestimies, ja päivä UNP 2-45:lla

Iphone 5S alkaa soittamaan tuttua ja helvetin ärsyttäväksi muodostunutta herätysääntä 07.30. Hakkaan luurin sammuksiin ja siirrän herätyksen 07.45. Vartti lisää unta ja eikä enää aikaa mennä aamupalalle. Paras lyhyen tähtäimen suunnitelma on surkea keskipitkän tähtäimen suunnitelma. Suuta kuivaa kuin saharan aavikkoa ja huitasen lasisen Tropicana Orangen kurkusta alas, jolloin sahara kostuu hetkeksi ennen paluuta normaaliin olotilaan.

Avaan toimiston oven 08.00 ja sanon huomenta. Kymmenestä tyypistä neljä nostaa katseensa puhelimelta ja kaks sanoo liian hiljaisella äänellä jotain ehkä takaisin. Ei energiaa pohtia tilannetta enempää, lataan kahvia kuppiin, etsin itselleni istumapaikan ja kirjaudun omenalla interwebbiin. 08.15 irkkuluti on pyytänyt uudet taistelijat toimistolle suomalaisten lisäksi ja hän pyytää meitä valmistautumaan yhteisesittelyyn. Majuri saapuu 08.20 ja otan ensimmäisen kerran seitsemään kuukauteen asennon lutin käskystä toimistolla. Päällikkö kertoo yleisesti toiminnastamme, jonka jälkeen kaikki kertoo itsestään muutaman virkkeen.

09.00 lähden näyttämään hiutaleille viikottaisen bunkkeripuhelimien testauksen. Kierrämme leirin vajaassa tunnissa. Kierroksen loppuvaiheilla päädyimme onneksi irkkujen messiin, missä on myynnissä aamupäivällä patonkia, mehua ja kaffea. Teki aamupala nannaa ja sahara alkoi muistuttamaan Turun kesäistä jokirantaa. Yksi uusi taistelija oli löytänyt bunkkerista 10 taalan setelin, mutta menetykseksi joutui maksamaan sakkoa pitämällä lätsää päässä messissä sekä kaatamalla tuorepuristetut mehut lippalakkiinsa.

Lounaaksi oli jotain rähmää ja suuntasimme grillille josta tilasimme spydärit. Kysyin kuuluuko muna ateriaan vai pitääkö ostaa erikseen. Kuuluu kuulemma. Saatuani annoksen, munaa ei ollut ja sitä kysyessäni, ne olivat loppuneet.

13.30 tehtävänä oli asentaa komentajan körmyyn puhelin. Tyylikkäästi sisustettu huone oli kyllä ihmisen paikka, mutta viestimiehelle vain vierailupaikka.

15.00 kävin asentamassa uudelle sosiaalikuraattorille puhelimen, kun kolmannella kerralla sain mennä tilaan tekemään jotain.

16.00 maissa työpäivä alkaa loppumaan ja porukka valuu salille, saunaan ja syömään.

20.00 baari aukeaa, jolloin tiski alkaa täyttymään innokkaista kaljanlipittäjistä. Ekalla tunnilla on irkkujen tietovisa, joten pelaan bilistä ja pöytäfutista liian voitokkaasti, että alkaa melkein hävettämään. Kaljan juotuani suomalaisten tietovisa käynnistyy 21.00, jolloin lähi-idän loivin nousuhumala tekee tehtävänsä ja kasaan joukkuetta visaan. Kaikki meistä ovat täysin säkkipäitä, jolloin mahdollinen nöyryyttävä tappio ja kaljojen tarjoamiset voittajille kuumottavat meidän jokaisen mieltä. Ihmeen kaupalla ryhmämme on sen verran monipuolinen, jolloin tietämystä löytyy urheilusta, elokuvista ja musiikista. Ihmeen kauppa realisoitui puolen pisteen voitolla ja Viestin juopot kruunattiin juhlallisin menoin voittajaksi. Satunnainen onnistuminen iski meihin tiistai-iltana ja olimme kaikki yhtä hymyä.

Ennen nukkumaanmenoa rakentelin vielä Supercellin Boom Beachin basea ja tsekkasin uudet huhupuheet jatkoajan TPS-osioista.

Irkkujen uljas pubi. Toimii erinomaisesti paremman puutteessa.

Valokaapelin hitsausta. Havinaisen vittumaista pikkunäpertämistä.

Ei kommentteja: