5.6.2014

Katsojien kysymykset


Kiitos kysymyksistä! Lisää saa esittää ja vastaan niihin aina tavalla tai toisella.

Missä pykälässä on ihmisen paras olla ja aiotko myös tulevaisuudessa jatkaa yhteistä taivalta pykälän kanssa?
Sellainen pykälä missä ei tarvitse tehdä mitään, siellä ei ole kukaan eikä kukaan ei näe sinua. Pitkän päälle voi tosin olla vähän tylsää. Toivottavasti operaation terävin kärki, Battle Support Group, pääsemme vielä uudestaan hoitamaan tätä kunniakasta tehtävää.

Oletko telakoitunut saunassa?
Homoilu on jäänyt vain puheen ja huumorin tasolle. Tilastollisesti emme kuitenkaan ole kaikki heteroita, mutta tiiviissä ja varsin maskuliinisessa ympäristössä kaapin ovet ovat tiukasti kiinni.

Oletko jo aloittanut finnish wrestlingin?
Olen huono painimaan. Todettu jo siviilissä. Turpaan tulee.

Onko ruoka parantunut irlantilaiskomennon jälkeen?
Itse tulin paikan päälle juuri suomalaiskommen aikaan, joten en osaa sanoa. Puheiden perusteella näin on kuitenkin käynyt. Irlantilaiset tykkäävät janoon kuolleista eläimistä sekä ranskalaisista aterialla kuin aterialla. Tätä ruokaa on kuitenkin aina silloin kun on kovin nälkä.

Mitkä ovat kuluneimmat heitot?
Neekeri on neekeri. Vitun kähtävä. Ei voi kestää noin kauan. Mitä enemmän sä kysyt miksi, sitä enemmän sun päähän sattuu. Kuka joi viimeiset kahvit eikä keittänyt lisää?

Mitkä ovat kovimmat tornarit?
Miehistöllä eli työntekijöillä on esikunnassa aina pari myyrää, jotka paljastavat totuuden herrainkerhon tekemisistä, joten kovimmat ja legendaarisimmat kuolemattomat tornarit eivät pääse syntymään.

Mitä asioita teet kun pääsen vittuun sieltä?
Ylennän itseni oman veneeni kapteeniksi ja teen graduni valmiiksi, jotta pääsen oikeisiin töihin.

Rauhanturvaajan ostokset?
Rauhanturvaaja ostaa halpaa röökiä ja alkoholia. Kaikki rahat ovat menneet 20-30 tontun verovapaaseen Bemariin, Audiin, Mersuun tai Porscheen. Itse koen turkulaisena velvollisuuteni ostaa purjevene, ja tukea kaunista saaristoamme verorahoin.


Mitä ne kähtävät oikein ovat?
Kähtävä on paikallinen työntekijä. Ilmaisu on halventava, ja yleensä sillä viitataan huonoon laatuun tai palveluun.
- “Tää meni rikki vaiks kähtävä lupas et hyvää laatua!”
- “Paska kähtävä myi kähtävälaatua.”

Pelatuimmat pelit?
Ehdottomasti NHL 14. Juuri intistä päässeet nuoret pelaavat myös Fifaa. Kännykällä pelataan Hill Climbiä. Messissä käytössä ovat biljardi, dartsi, pingpong ja paska pöytäfutis.

Mikä on rauhanturvaajan tyyli työ- ja vapaa-aikana?
Työaikana näin kesällä järkevin vaate on liian isot maastoshortsit ja tiukka aluspaita. Jalassa aavikkomaiharit joita kukaan ei pese vuoteen ja päässä mustunut sininen YK-lätsä.  Esikunnassa kaikki käyttää barettia.

Vapaa-aikana baarissa ihmiset käyttävät tuulihousuja, juoksulenkkareita sekä huppareita. Suomessa näillä varusteilla ei olisi mitään toivoa päästä mihinkään vakavasti otettavaan baariin.

Mites, onko tuolla mahdollisuutta käydä punttisalilla?
Puntti- ja aerobinen sali löytyy. Välineet ovat pääosin hyviä. Ennen päivällistä ja alkuillasta sali on tupaten täynnä. Lenkillä voi käydä leiriä ympäri ja pari kertaa viikossa pääsee pidemmälle turvatulle juoksulle. Pari kertaa vuodessa järjestetään myös maratooni jossain lähialueella sekä erilaisia kilpailuja.

Minkälaisia vinkkejä antaisit RT-hommista kiinnostuneelle, miten valmistautua hakuvaiheeseen?
Ellet ole käynyt räppärikoulutusta (kansainväliset valmiusjoukot) varusmiesaikana, reserviläisen todennäköisin sijoituspaikka on ns. ammattiosasto eli olet jonkun alan ammattilainen siviilipuolella. Suurin osa reserviläisistä ovat miehistötehtävissä, kuten sairaanhoitaja, rekkakuski, sähkömies, raksamies, kokki, putkimies, kylmäkoneasentaja, tietoliikenneasentaja, masto/linkkimies, poliisi ja toimisto-AU. Esikuntatehtäviä reserviläisille ovat lääkäri, tiedottaja, hankkija, tilannekeskuspäivystäjä (RUK-vaatimus) ja pappi.

Sinulla pitää olla työkokemusta ja/tai opintoja jostain tehtävästä, jonka lisäksi hyvä englannin kielen taito sekä riittävä kunto suorittaa 2 300 metriä cooperissa. Miehistötehtävistä löytyy arvoilla jääkäri-kersantti, mutta hyvin suoritettu varusmiespalvelus katsotaan positiivisena asiana. Työhaastattelua ei pidetä, joten ansioluettelo sekä työtodistukset ovat ne tärkeimmät valintaan liittyvät asiat.
 
YK-laatua, tarkoittaa, että täällä ei olla ikuisesti. Parempaa kuin kähtävälaatu, muttei ihan priimaa kuitenkaan.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onks löytyny hyvii bilisvastustajii? :)

Ville Nurminen kirjoitti...

Ekassa rotaatiossa oli yks irkku ja yks suomalainen. Nykyisessa eli toisessa rotaatiossa ainakin yks irkku on näyttäytynyt taitojensa vuoksi hyvässä valossa.

Pöytä on kuitenkin melko farssi, joten moni "pelaaja" on liian ylpeä pelatakseen huonolla pöydällä.

Mikko Ryhänen kirjoitti...

Näyttää noi kytkennät kovin samanlaisilta mitä näki Kosovossa Camp Villessä :D

Anonyymi kirjoitti...

Mikä VITTU on battle support group?
Toivon tämän todella olevan joku vitsi jos mies ei oman yksikkönsä nimeä edes tiedä!

Ville Nurminen kirjoitti...

Kiitos ystävällisestä palautteesta. Siinä voi työkavereissa aina luottaa.

Anonyymi kirjoitti...

BSG on vitun operatiivinen operaattori-yksikkö. Se on muuten battalion support group, vittuako te mitään taistelette.