18.5.2014

Pykälä se on sitä rauhanturvaajan työtä

Kesä, 25-30 asteen lämmöt ja iloiset rauhanturvaajat ovat saapuneet eteläiseen Libanoniin. Iloisuutta selittänee yksimielisesti aamujen määrä. Jotain alle kymmenen päivän huutoja olen jo kuullut. Viikkopalaveri täyttyy kotiutuvien asioilla. Aseita palautellaan, huoneita siivotaan ja jääkaappeja viedään takaisin. Näin vuoden miehenä voin todeta täysin, että kyllä puoli vuotta on aika lyhyt aika, mutta se ei ehkä ole koko totuus kaikkien mielestä. Itsepetos ja oman toiminnan selittely kuuluu jokaisen ihmisen perusominaisuuksiin.

Toiminta ja tehtävät on tasaantunut melko vahvasti alun kiiman jälkeen. Ekaa reissua heittävällä hiutaleella kuin hiutaleella (ei rt-kokemusta, valkoinen naama, mosa, alokas jne.) on ollut monenlaisia ennakko-odotuksia mediasta ja kalakavereilta kuultuna. Osa pitää vallan hyvin paikkansa, mutta eihän kaikkea aina kerrota, se kuuluu kuvioon ja on opittava kantapään kautta.

Käsitykseni mukaan minut palkattiin tietoliikenneryhmään IT-alan opintojen ja työkokemuksen perusteella. Olen luonnollisesti tehnyt niitä hommia, mutta myös hyvin monia muitakin nakkeja on tullut eteen.

Tiskaaja
Työmaanvalvoja
Ajoneuvon suojamies
Sähkömies
Raksamies
Siivooja
Radioliikenteen päivystäjä
Niinistön kunniavartiomies
Porttivartiomies

Perinteisesti ja yksinkertaisesti ajateltuna rauhanturvaaminen on partiointia ja vartiointia. Historian havinaa tai jotain, mutta pykälässä on ihan kivaa olla. Yhden päivän ajan.

Pykälässä oli hyvä meininki. Kun vartiomies juttelee paikallisten kanssa, kilometrin päässä olevan toinen vartiomies kiikaroi tilannetta ja kysyy radiolla: “kuka se siellä naisia kivittää”. Tämän jälkeen ihmettelemme, että kyllä sitä saa aika monta Addidasta tai kanankoipea myydä BMW X5:n tai Porsche Cayennen hankkimiseksi. Ehkä YK turvaa aluetta, mutta eritoten rahoittaa sitä.

13 tunnin päivän jälkeen kävelen helvetin iloisena kohti saunaa. Jälkihiki päällä ryntään vauhdilla täpötäyteen Suomitaloon, jossa Mertaranta intoilee Kontiolan soolomaalia ja Rinteen gamesavereita.

Seuraavaksi vuorossa ovat lukijoiden valitut kysymykset ja niiden perkaaminen. Huumorista ja tyhmyydestä saa plussaa :) Lisää omasi komentteihin anonyymisti.

Työmaanvalvoja

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Missä pykälässä on ihmisen paras olla ja aiotko myös tulevaisuudessa jatkaa yhteistä taivalta pykälän kanssa? Pentti Hilkuri, Helsinki.

Anonyymi kirjoitti...

Oletko telakoitunut saunassa?

Anonyymi kirjoitti...

Oletko jo aloittanut finnish wrestlingin?

Anonyymi kirjoitti...

Onko ruoka parantunut Irlantilaiskomennon jälkeen?

Anonyymi kirjoitti...

Mites, onko tuolla mahdollisuutta käydä punttisalilla?

Anonyymi kirjoitti...

Minkälaisia vinkkejä antaisit RT-hommista kiinnostuneelle, miten valmistautua hakuvaiheeseen?