2.10.2013

Onks musta mihinkään ilman vänrikin nappuloita ja yo-lakkia?Olin auttamassa isääni omakotitalon loputtoman remppaamisen kanssa. Olimme kaataneet muutaman puun takapihalta. Isäpappa hoiti työnohjaamisen ja minä hoidin työn tekemisen. Eikä edes hermot mennyt. Kovinkaan usein siis. Mutta tämähän oli loistava työskentelymuoto valmistaen mahdolliseen tehtävään Puolustusvoimiin. Siinä sitten sopivasti sahanpurut kengässä ja korvassa miellyttävä valintasihteeri Porin Prikaatista soitti minulle joku kaunis keskiviikko iloisissa asioissa.

Kutsu tuli Libanonin tietoliikennetiimiin ja lähtö on marraskuun lopulla. Kuukauden koulutus Säkylässä sitä ennen ja 12 uutta lomaketta pitäisi vielä täyttää ennen reissua. Kyllä oli kova fiilis!

Meidän tiimissä olisi 4 työntekijää, varajohtaja ja itse johtaja. Perinteinen pikku helpdesk-tiimi siis.  Datanomin paperit sekä IT-tukihenkilön työkokemus todennäköisesti edesauttoivat valintaani eniten, koska yksi toinen tulevista työntekijöistä pääsi samoilla statseilla myös hommaan. Ensimmäistä kertaa amispapereillani oli ihan oikeasti jotain hyötyä! Tornihuhujen mukaan myös se, että en ollut käynyt rukkia intissä oli hyvä juttu, sillä reservin upseereita ei oikein voida valita miehistön tehtäviin. Nyt on todistettu vihdoin oman kantapään kautta, että ylioppilaslakki + vänrikin nappulat eivät ole oikotie onneen ja menestykseen. 

Ainoa mahdollinen este käytännössä valinnalle on täydellinen perseily koulutuksessa tai cooper-testin hylätty suoritus. Operatiivisissa tehtävissä se on 2 500 ja muissa tehtävissä 2 300 metriä. Intissä 7 vuotta sitten meni joku 2 900 metriä ja sen jälkeen olen käynyt juoksemassa alle 3 kertaa. Kävin sitten riipasemassa huonolla strategisella juoksulla karvan verran alle 2 500, joten pienellä lenkkeilyllä raja pitäisi mennä helposti rikki. Muut lihaskuntotestin osa-alueet: punnerrus, vatsat ja pituushyppy eivät vaikuta valintaan, mutta niistäkin olisi kiva saada hyvät tulokset. Tällä hetkellä niitä meni molempia alle 30 minuutissa, ja kun molempien parhaat pisteet saadaan noin 40 kerran tuloksella, petrattavaan jäi myös näihin osiin. Löysin onneksi netistä hyvän 6 viikon ohjelman punnerrusten ja vatsojen parantamiseen. Katsotaan sitten miten temput toimivat kun itse kuntotesti suoritetaan lokakuun alussa.


Ei kommentteja: