2.10.2013

Näin haetaan töitä PuolustusvoimistaKuusi vuotta kauppakorkeakoulussa on vietetty ja tuttu kesätyöhakuprosessi se on taas edessä. Kaikenlaista työtä sitä onkin tehty viimeisen kymmenen vuoden aikana, ja taas pitäisi jotain uutta ja ihmeellistä keksiä. Jälkeenpäin on helppo toki sanoa, mutta en saanut viestittyä yhteenkään kesän 2013 työpaikoista sellaista intohimoista ja motivoitua työhakemusta josta työnantaja näkee ensisilmäyksellä hakijan olevan kiimassa yritystä ja tekemistä kohtaan.


Luin tekstin muutaman kerran viikon aikana ja mielenkiintoni heräsi joka kerta enemmän. Huomasin omaavani miltein samanlaisen taustan, kun haastateltu rauhanturvaaja. Eikä siinä sitten kauaa mennytkään, kunnes aloin täyttämään puolustusvoimien hakulomaketta. Se oli aavistuksen erilainen työhakemuslomake ja työnhakuprosessi.

Ei motivaatiokirjettä, ei vapaata tekstikenttää hakemukselle ja persoonan tuomista esille, ei mahdollista työhaastattelua, eikä todellakaan sähköpostin tai muun elektronisen järjestelmän kautta lähetettävää lomaketta. Tämä oli siis niin minun juttuni! Hakemuksen täyttämiseen meni varmaan kuukausi. No tulipahan hommattua kaikki mahdolliset työtodistukset, tilattua kirjeitse veriryhmätodistus TYKS:istä ja lähetettyä elämäni eka hakemus postilla. Hakemusta olisi vielä voinut täydentää englannin kielen kokeella jossain kielikeskuksella, mutta koe järjestettiin vasta puolen vuoden päästä, joten jätin sen väliin ja luotin vaihto-opiskeluni olevan jonkinnäköinen tae englannin sönkkäämisestä ymmärrettävästi.

Paperit lähtivät sisään ja sitten vain odottamaan pääsenkö toimintavalmiuteen. Tästä toimintavalmiusporukasta sitten tullaan valitsemaan lopulliset rauhanturvaajat tehtäviin. Internetin keskustelupalstojen ja muiden tornihuhujen perusteella valmiuteen pääsee suhteellisen helposti, kunhan nyt kädet ja jalat toimivat, ei ole pahoinpidellyt ketään ja varusmiespalvelusaika on mennyt ilman suurempia poistumiskieltoja ja motivaatio-ongelmia. Jännäkakat sitten housuissa odottamaan tuleeko myönteinen vai kielteinen päätös. 


Ei kommentteja: