19.3.2014

Ghanan johdolla UNIFIL:in vuosijuhlaparaatiin

DON’T MAKE ANY MISTAKES THIS IS IMPORTANT AND I’M LOOKING YOU MALBATT!!! DID YOU HEAR ME MALBATT (MALESIA)!! IF YOU FUCK UP THINGS YOU OWE ME A BEAR!!

ARE YOU READY!?

AAAOURG!!

Näillä sanoilla, näillä tunnelmilla on hyvä lähteä suorittamaan UNIFIL:in vuosijuhlaparaatia. Äänessä oli ghanalainen, mustempi kuin Suomen talviaamu ja afrikkalaisen sotajohtajan stereotypia. Päällä punainen takki ja kultainen miekka. Hän ei liiemmin jättänyt lauseiden väliin taukoja, vaan korosti lauseiden välejä pistämällä kaiken korostuksen ja 95 % aggressiivista innonaatioita sanomien loppuun. Don’t make any MISTAKES!!

Välikannustuksen tulee antamaan italialainen stereotypisen rento ja lungi kaveri tyypillisellä italialaisella englannilla: “Here is 12 000 peackeepers and you are selected. Be proud. Try to be relax. Don’t be a wood. You know.. Be relax and be proud. You know..”

Mennään ajassa hiukan taaksepäin. Lauantaisen viikkopalaverin nakkiarvonta oli kohdannut minut. Paraateissa täytyy olla aina upseereita, aliupseereita ja miehistöä. Ja minulla oli kiintiömiehistön voittava arpa kädessä. Maanantaina oli paraatiharjoitus klo 10. Minulla oli sunnuntai-yönä kymmenen tunnin yövuoro, joka sopivasti loppui klo 07 maanantaina, joten ajattelin, että enköhän jaksa hoitaa pikku harjoituksen alta pois kesken päiväunien. Pikku harjoitus olikin sitten jossain muualla kuin meidän leirissä, ja siinähän se koko päivä sitten menikin. No, tiistaina sitten nukuttiin maanantain edestä ja keskiviikkona paikan päälle baretit päässä, huivit kaulassa ja goretex-kengät täytetty plankilla.

Olimme hyvissä ajoissa itse paraatissa. Kolmen vartin istuskelun jälkeen saimme tiedon paraatin alkamisesta 30 minuutin kuluttua. Aah, vihdoinkin aamukahvin aika. Läheisellä terassilla cafe americano ja lämmin suklaacroisantti. Juuri kun aloin hörppäämään kofeiinikupposta, joku huomasi paraatin jo alkaneen ja punatakkisen johtajan heiluttavan käsiään ja keppejään. No, ei muuta kuin yksi hörppy sumppia poskeen ja suu palaneena pikamarssilla paikan päälle.

Onneksi olikin vasta paraatin esiparaati tai harjoitus. Emmekä olleet viimeisiä. Joku muukin oli ajoissa, kuten me, mutta musta mies oli aloittanut enemmän ajoissa. Onneksi englanninkieliset käskyt olivat jotenkuten hallussa ja homma sujui ainakin meidän suomalaisten osalta. Varsinainen paraatikin meni ihan mukavasti, mitä nyt 10 minuutin perinteinen ase edessä -ote otti aika koville. Muut maat pitivät pyssyjään lähinnä sylissä. Aivan liian pitkän puheen ja mitalien jakamisen tohinassa vierestäni kaatui ranskalainen. Taisi pyörtyä todella kuumaan keliin. Ei tainut olla legioonalainen, vaan ihan perussolttu patonkimaasta, ajattelin käsi puutuneena ja perse hiestä märkänä.

Lopuksi marssimme pois lippuaukiolta ja herra Ghana antoi palautteen:

FINLAND YOU WERE LATE YOU OWE MY A BEAR!!!

Huumorimies loppuun asti.

Kiintiömiehistö ja Herra Ghana

UNIFIL:in esikunnan kahvila välimeren rannalla. Kahvi maksaa dollarin tai nollan.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

sotapääliköl komeempi rotsi ku sul

Anonyymi kirjoitti...

Oot karhun velkaa?

Ville Nurminen kirjoitti...

Sovittiin poikien kanssa, että jos Herra saapuu meidän leiriin, niin tarjotaan vaikka koko ilta. Tai jos mä lähden Ghaanaan..

Joni Lehto kirjoitti...

Siistit verskat pääliköl

Iines Iides kirjoitti...

Hieno blogi! Onpa mukava nähdä kuvia sieltä ja lukea noita juttuja. Poikamme lähti sinne myös viime marraskuussa, mutta ei ole pahemmin kirjoittanut kuulumisia.

Ville Nurminen kirjoitti...

Kiitos. Ymmärrän myös poikaasi, näistä asioista voi olla toisinaan todella hankala selittää niin perheelle kuin kavereillekin välillä. Tuntuu helposti, että toinen ei voi ymmärtää millaista täällä on oikeasti olla. Monet kutsuvat tätä avovankilaksi :D