6.11.2013

Nurminen, sä rikoit tämän! .... Voi jumalauta!

4 viikon koulutuksen jälkeen pippuripihvi ja olut tekevät tehtävänsä. Asuna Libanonissa käytettävä helleasu.
Nyt on kuukauden koulutus ohi Puolustusvoimien työntekijänä. Koulutuksen alkupuolella fiilis oli oikein hykertelevän miellyttävä, kun ottaa huomioon varusmiespalveluksen. Näin loppupuolella on pakko myöntää, että armeija mikä armeija, sillä ei ole niinkään väliä onko sitten lippalakissa kantahenkilökunnan tai varusmiespalveluksen logo.

Kouluttaja puhuu aivan liian kovalla äänellä aamuluennolla, pp-slaidien asiat on syytä kirjoittaa reissuvihkoon kynällä ja asiat tulevat sotilaallisen tarkasti ilman mielenkiintoisia tarinoita. Tukkakisaa en voita, mutta partakisan ja pilkkikisoissa olen vahvasti koko 250 hengen koulutusporukan tiukkaakin tiukempaa kärkeä. Mulla ei ole edes täysin sileäksi kasvoja tekevää partakonetta. Toivottavasti Libskeissä sitten voitaisiin keskittyä siihen olennaiseen, eli työntekoon.

Intti on täynnä sotilaallisia ja vuodesta toiseen eläviä lausahduksia. Tällä erää käydään läpi muutama kohokohta Säkylän reissulta:

"Nurminen, sä rikoit tämän! Enkö mä juuri sanonut että läppä avataan sähköisesti? Voi jumalauta!"
Allekirjoittanut testasi 280 tontun panssarimersun konehuoneen ilmanvaihtoläpän toimivuuden käsipelillä. "Rikkihän" se meni, mutta vartin päästä lähdin autolla vetämään santamontulle rallia onneksi.

"Ei ennakoida, ennakointi on ei-reagointia"
Intissä ei saa koskaan ennakoida ja tämä lausahdus juontaa juurensa todennäköisesti siitä. Hiukan erilainen näkökulma kuin siviilielämässä.

"Ja muistetaan sitten näyttää koko ajan siltä, että hommia on paljon"
Tuntematon kapteeni kertoi päällystökerholla sotasuunnitelman työkavereilleen.

"Tällä hetkellä mulla ei tule mikään muu rennosti kuin paska pyllystä"
Allekirjoittanut kysyi tulevalta kollegalta koulutuksen jälkeen, tuleeko aseenkäsittely ja lippaanvaihto nyt rennosti.

Pari viikkoa lomaa ennen reissuun lähtöä ja ekan viikon ajattelin käyttää eurooppalaisessa kehityskaupungissa nimeltä Madrid. Halpa kalja sopii tilanteeseen hyvin, sillä kohta lähdetään vuoden kestävällä talviunelle asiasta nimeltä dokaus.

Ei kommentteja: